Gipszkarton szerelés

 

Gipszkarton szerkezetek előnyei:

  • A gipszkarton nem éghető anyag. Azon túl, hogy a gipszkartonból készült álmennyezet, válaszfal nem ég, a gipszmagban kristályos formában megkötött víz egy esetleges tűz esetén „beépített tűzoltóként viselkedik", a gipszmagból elpárolog, és ez a vízgőz lassítja a szerkezet mentén a tűzterjedést.
  • A gipszkarton nagyon jó helyiség-klimatizáló tulajdonságokkal rendelkezik. A gipszmag nagy mennyiségű párát képes befogadni, ezzel csökkentve a nyári időszakban a lakóhelyiségek páratartalmát. Ugyanakkor a téli, száraz fűtési szezonban a párát visszaengedi a helyiség levegőjébe, amitől hőérzetünk javul.gipszkarton szereles
  • A gipszkarton környezetbarát. Fő alkotói: a 12 rétegű karton, a gipsz és a víz természetes anyagok, sem előállításuk, sem beépítésük nem szennyezi a környezetet. Sőt, a keletkező hulladék környezetkímélő elhelyezése sem okoz gondot.
  • A gipszkartonból készült válaszfalak, előtétfalak, álmennyezetek jó hanggátlási tulajdonságúak. A gipszkarton válaszfalak és álmennyezetek, valamint a bennük elhelyezett ásványgyapot szigetelések segítségével jól gátolható a léghangok terjedése, és az egyéb, teherhordó szerkezetektől hang-lágy anyaggal elválasztott válaszfalak a testhangok okozta rezgéseket sem továbbítják.
  • Jó hőszigetelő szerkezetek építhetők belőle. A közüzemi díjak optimálisra csökkentése ma már nagyon fontos az új otthont építők, a lakásukat bővítők vagy felújítók számára. Elsősorban a tetőterek kialakításához, tetőtér beépítésekhez tudunk hőszigetelési szempontból előnyös gipszkarton megoldásokat ajánlani.
  • Mert költség- és időtakarékos. A szárazépítés sokkal kevésbé időjárás-érzékeny, mint a nedves építési technológiák, így akár télen is elkészíthetők egy új lakóépület belső válaszfalai, álmennyezetei. Ugyanakkor a gipszkarton rendszer fajlagos ára is alacsonyabb a hagyományos építési rendszerekénél.
  • Mert a tévhittel ellentétben a gipszkarton jó teherbíró. A gipszkarton lapok a statikus terheket nagyon jól viselik, így a hozzájuk tartozó, megfelelően kiválasztott dübelek segítségével négyzetméterenként akár 50 kg-ot is „ráakaszthatunk" a gipszkarton falra. Bátran felszerelhetjük rá a konyhaszekrényt!


A gipszkarton álmennyezetek funkciói:

  • a födém alsó oldalának lezárása gipszkarton álmennyezettel
  • az épület belmagasságának csökkentése gipszkarton álmennyezettel
  • installációs vezetékek eltakarása gipszkarton álmennyezet segítségével
  • hőszigetelő és hangszigetelő tulajdonságok javítása gipszkarton álmennyezettel
  • a födémszerkezet tűzállóságának javítása gipszkarton álmennyezet segítségével
  • a belső terek építészeti megjelenésének tökéletesítése egyedi gipszkarton álmennyezettel


Kazettás álmennyezetek:kazettas almennyezet

A kazettás álmennyezetei mindenben megfelelnek a modern irodák, iskolák, óvodák, egészségügyi intézmények, áruházak, sportlétesítmények és egyéb szabadidős létesítményekkel szemben támasztott legigényesebb esztétikai és akusztikai követelményeknek. Az álmennyezetet felfüggesztett, T profilvázon elhelyezett kazetták és sávos elemek alkotják. Az álmennyezetek bonthatók, így könnyű hozzáférést biztosítanak a felettük kialakult térhez.


Gipszkarton válaszfalak:

A gipszkarton válaszfalak és előtétfalak nem teherhordó, hanem önhordó belső falszerkezetek, amelyek segítségével a rendelkezésre álló belső teret különálló helyiségekre oszthatjuk.

A gipszkarton válaszfalak és előtétfalak a lakó- és polgári épületekben történő alkalmazásukból következő összes tűzvédelmi, akusztikai, statikai és egyéb követelményeknek eleget tesznek. A tartószerkezet és a falborítás megfelelő kialakításával,a függőleges és ferde falsíkokat hozhatunk létre.

 

Plaster-Tech Kft. – Gipszkartonozás, gipszkarton szerelés, álmennyezetek és válaszfalak készítése Nagykanizsán,
Zala megyében és igény szerint az ország egész területén!

Gipszkartonozás, gipszkarton szerelés Budapesten és Pest megyében

footer h

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek.